Agility nästa?

Just nu går vi en vardagslydnadskurs på hundföreningen Fritt Följ. Vi trivs jättebra och lär oss massor av nya saker! :) Förra helgen hade de en medlemsdag som vi gick på. Där kunde man bland annat testa på en agilitybana. Jag och Fredrik tänkte att "tja, det kan vi väl testa, det kanske kan vara något för Molly som har så mycket spring i sina ben!". Sagt och gjort så gick vi fram till banan och försökte locka henne att gå igenom en tunnel. Dock tyckte hon att det var läskigt! Inte så smart av oss att presentera henne för den läskiga, prassliga tunneln först kanske. Men det är lätt att vara efterklok..
Vi gick vidare till ett hopphinder, och lockade med en godis på andra sidan hindret, för att försöka få henne att hoppa över. HOPP! Men herregud, vad snabbt det gick, hon fattade direkt?! Efter det hoppet kunde hon inte sluta! Vi gick runt över hela banan och testade hopp efter hopp, slalom mellan pinnar och till sist gick vi återigen till tunneln. Nu var det minsann inte läskigt längre, utan hon far rakt in i tunneln utan att tveka! Vår duktiga och modiga tjej! Nu håller jag på och kollar för fullt på agilitykursen för nybörjare! Tror det kan vara så att Molly har det i blodet, då hennes pappa är ett riktigt proffs på agility! :)




Världens finaste!


Kommentarer
Jessica

Hejsan! jag har haft Daisy mycket, Mollys syster och jag ville fråga hur det gick att få Molly rumsren? om hon är det nu eller eller om det är något ni fortfarande jobbar med :)

Svar: Hej Jessica! Har haft? Har Daisy hoppat runt i flera olika hem? Det har gått bra att få Molly rumsren, i början gick vi ut med henne varje timme eller varannan, och belönade jättemycket när hon väl gjorde ifrån sig ute. När det hände olyckor inne var vi noga med att inte göra en stor sak av situationen, för om man skäller på hunden kan hunden tro att det är fel att göra ifrån sig, och det kan bli problem att få hunden att överhuvudtaget göra ifrån sig. Molly kan fortfarande göra ifrån sig inne vid enstaka tillfällen, då oftast om vi är i någon miljö där hon aldrig har varit förut, och det finns fler hundar i närheten. Hon vill väl markera revir lite kanske. Var det svårt att få Daisy rumsren, hur gjorde du? Vet du om hon är rumsren i dagsläget?
Lina

2013-11-04 @ 16:29:37
Sofia

Ser riktigt bra ut :)

Svar: Tack så mycket, hon är så duktig så! :)
Lina

2013-11-06 @ 12:25:23
URL: http://www.echoserra.se
Jenny

Vad kul det ser ut! Molly ser verkligen ut att stortrivas där runt hindren :D

Svar: Ja, det verkar som det får bli hennes nya grej! :)
Lina

2013-11-09 @ 17:10:15


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

linaochmolly.blogg.se

I den här bloggen får du följa hunden Mollys uppväxt. Molly är en blandning mellan Jack Russel och Tysk Mellanspets.

RSS 2.0