Plutt och lite större plutt

8 veckor





14 veckor

Hur stor kommer hon bli egentligen?!

Nu är Molly 14 veckor.
Vikt: 5kg.
Mankhöjd: 30cm.
Rygglängd (från hals till svansrot): 30cm.


Svårt att få en bild som inte är suddig när hon sällan sitter still..

Uppfödarna tippade på att hon som fullvuxen skulle väga ca 10-12kg. Men redan nu väger hon alltså 5kg. Många säger att hon är en storvuxen valp (hon är inte tjock, heh). Hennes babyhull har faktiskt försvunnit, nu är hon en slank liten fröken! Hon tycker inte att hennes hundmat är sådär jätteintressant..Men ben, godis och allt hon kan hitta utomhus är smaskens! Harbajs är hennes nya speciallitet.. Det har nämligen flyttat in en harfamilj i buskarna tvärs över gatan, och de är redigt duktiga på att lägga harpluttar överallt.

Iallafall... Jag skrev ett forumsinlägg på vovve.net och frågade hundmänniskorna där om de skulle kunna föreslå hur stor de tror att Molly kommer bli. Så det blir spännande att se vad de tror!

Mollys första bad

Inte så populärt...

Zzz...

Busfröken

Här kommer en uppdatering med lite bilder..

Allt går förvånansvärt bra! Hon är en väldigt lättlärd och framåt liten fröken. Hon älskar att lära sig olika trick, och nu kan hon inte bara sitt utan också ligg, sök, titta på mig och vacker tass. Hon har också lärt sig att inte ta något som jag tappar på golvet utan då sätta sig, titta på mig och invänta min signal. Det är inga problem att ha henne okopplad, hon håller sig alltid nära oss eller tittar till oss titt som tätt.

Människor är det bästa hon vet! Igår var vi på kalas och då skulle hon få träffa små barn för första gången. Barnen fick först ge var sin godis till Molly med förhoppningarna att hon skulle tycka att barn är snälla och inte läskiga små varelser. Hon åt gladeligen godisen ur deras händer och var inte ett dugg rätt. Barnen lekte med henne i timmar, sprang runt på gräsmattan, kastade boll, sprang ifrån henne så att hon jagade efter m.m. De ville också gärna kela med henne, och Molly var superduktig! Barn kan ju vara lite bestämda och hårdhänta, men både barnen och Molly skötte sig jättebra. Det kändes nästan som om Molly förstod att de var barn, eller kanske "valpar" i hennes ögon. Hon var väldigt tålmodig och försiktig. Mot mig och Fredrik är hon mycket mer bitig och hoppar mycket när hon busar, men inte alls med barnen. Jag är så stolt!

Hundar tycker hon också väldigt mycket om. På bilden är hon helt utmattad efter en lekdag med nya kompisen Tequila.
Att åka bil tycker hon inte alls behöver vara läskigt, utan att det kan vara ganska skönt och passa på och sova lite.. :)
När hon dricker ur sin vattenskål har hon en tendens att skvätta ur vattnet från skålen med hjälp av tassen.. Inte alltid så populärt kan vi tycka.. Men jag tänkte att jag ville se hur hon reagerade på vatten och tog med henne ut till en sjö. Hon klampade i vattnet som ingenting, modig liten rackare!

linaochmolly.blogg.se

I den här bloggen får du följa hunden Mollys uppväxt. Molly är en blandning mellan Jack Russel och Tysk Mellanspets.

RSS 2.0