Agility nästa?

Just nu går vi en vardagslydnadskurs på hundföreningen Fritt Följ. Vi trivs jättebra och lär oss massor av nya saker! :) Förra helgen hade de en medlemsdag som vi gick på. Där kunde man bland annat testa på en agilitybana. Jag och Fredrik tänkte att "tja, det kan vi väl testa, det kanske kan vara något för Molly som har så mycket spring i sina ben!". Sagt och gjort så gick vi fram till banan och försökte locka henne att gå igenom en tunnel. Dock tyckte hon att det var läskigt! Inte så smart av oss att presentera henne för den läskiga, prassliga tunneln först kanske. Men det är lätt att vara efterklok..
Vi gick vidare till ett hopphinder, och lockade med en godis på andra sidan hindret, för att försöka få henne att hoppa över. HOPP! Men herregud, vad snabbt det gick, hon fattade direkt?! Efter det hoppet kunde hon inte sluta! Vi gick runt över hela banan och testade hopp efter hopp, slalom mellan pinnar och till sist gick vi återigen till tunneln. Nu var det minsann inte läskigt längre, utan hon far rakt in i tunneln utan att tveka! Vår duktiga och modiga tjej! Nu håller jag på och kollar för fullt på agilitykursen för nybörjare! Tror det kan vara så att Molly har det i blodet, då hennes pappa är ett riktigt proffs på agility! :)




Världens finaste!

Lekpaus på lunchen

Idag på lunchen tog jag en pluggpaus och tog med Molly till Elsas hage. Oj, så glad hon blev! Så fort jag har parkerat bilen och öppnar bagageluckan så att hon kan se ut, vet hon vart vi är. Då är det inte lätt att gå fint i koppel vill jag säga! Till en början var det bara jag och Molly i hagen, då passade vi på att kasta boll och träna lite. Sen kom en fin hund vid namn Sami, som skulle fylla 1 år på söndag, grattis i förskott Sami! Till en början blev Molly lite rädd för den stora hunden som sprang runt och jagade henne. Molly sprang runt och runt men svansen halvt mellan benen. Efter en stund blev det dock ombytta roller! Molly jagade Sami som sprang för glatta livet med svansen halv mellan benen (eller så kanske det var en strategi från att undvika att Molly smakade på svansen!). Vilka kompisar de blev! Vi var där i drygt 1 timma, när vi skulle gå orkade knappt Molly gå. Nu ligger hon och tar igen sig på hallmattan. :)

Blötdjur ute i skogen!

Glad höst önskar Molly!

Och lite sura ögonbryn på det..? ;)

Hundlista

Hur gammal var du när du blev med hund?
23 år.

Nämn 5 hundraser som du gillar:
Oj, jag gillar de flesta raser! Men har ett extra öga för exempelvis: tysk spets, japansk spets, rottweiler, cavalier king charles och amstaff.

Vad är ditt hundmål?
Att ha en glad och trofast hund som är en av mina bästa vänner, och duktig i lydnad.

Vilka kurser har du och din hund gått på?
Valpkurs och nu går vi vardagslydnadskurs. Nästa sommar/höst är planerna att gå en kantarellkurs.

Hur ofta är din hund ensam?
Nästan varje dag, ca 2 timmar. Hundvakten hämtar Molly 1 timma efter att den sista i hushållet har gått till jobb/skola, och sen lämnar han Molly 1 timma innan någon av oss kommer hem. Ensamträning!

Skulle du låta någon annan träna din hund?
Javisst, bara personen frågar mig först och det är något som jag tycker är okej.

Hur många hundar vill du ha?
2! En kompis till Mollan tack! Men inte i dagsläget, utan i så fall när vi bor i hus. Om Molly blir mamma någon dag är det mycket möjligt att vi väljer att ha kvar en av valparna.

Vart är din hund på dagarna?
Lite överallt beroende på om jag är hemma eller inte, men oftast hos hundvakten/hemma/i rastparken.

Har du tävlat med någon hund?
Nej.

Har din hundar några rädslor?
Nja, kan bli lite osäker när hon möter stora främmande hundar, då skäller hon lite. Men när hon har fått hälsa vill hon bara busa!

Vad skulle du kunna tänka dig att jobba med i hundbranchen?
Jag har inga planer på att arbeta med hundar, möjligtvis som en hobby i så fall ideellt.

Var sover din hund?
I sängen, i sin säng eller på golvet.

Beskriv din hund med tre ord:
Pigg, envis och glad!

Tränar du något med dina hundar?
Bara vardagslydnad och trick!

Skriv några kommandon dina hundar kan:.
Sitt, ligg, vänta, stå, kom, skäms, snurra runt, pang (spela död), varsågod, titta på mig, vacker tass, high-five, fånga.

Vilka bra egenskaper har din hund?
Hon är otroligt glad, har aldrig sett henne arg faktiskt. Hon är mysig och vill gärna ligga nära en och gosa. Hon är inte rädd eller aggressiv mot nya människor, utan verkar tänka att alla är hennes kompis!

Vilka mindre bra egenskaper har din hund?
Hon är lite för envis ibland, speciellt när man ska få henne att släppa en leksak eller dylikt (loss), det går sådär för tillfället.. :p Något annat som kan vara lite jobbigt är att hon vill följa med en hela tiden, vill inte vara själv om man är i närheten, då får vi platsa henne.

Hur ofta får din hund vara lös?
Ca 1.2 gånger i veckan, då i rastparkar och i skogen. Vi längtar tills vi kan flytta närmare naturen och ha en bakgård som vi kan släppa ut henne på.

Har din hund åkt buss/tåg/flyg?
Tåg har hon åkt.

Jagar din hund om den får syn på ett vilt djur?
Det vet vi inte än, därför fortfarande lite osäkert på hur hon kommer bete sig om det dyker upp exempelvis ett rådjur i skogen när hon är lös. Fåglar som hoppar omkring på marken är bara intressant om de är precis framför henne. Löv som flyger omkring är däremot mycket spännande! ;)

Vilken/vilka raser skulle du välja om du gick efter BARA utseende?
Hm hm.. Det är nog spets. Jag gillar mindre raser som har ganska mycket päls och som är unik.

Vilken/vilka raser har ett mindre tilltalande utseende, enligt dig?
Fågelhundar, vinthundar och storpudlar.

Molly vill som sagt vara väldigt nära en i stort sett hela tiden.. :p

Men hon är väldigt mysig!

linaochmolly.blogg.se

I den här bloggen får du följa hunden Mollys uppväxt. Molly är en blandning mellan Jack Russel och Tysk Mellanspets.

RSS 2.0