Mys med en trött Molly

Idag har jag och Molly varit och shoppat! Först var det ett stopp på Arkens Zoo där vi köpte massa roliga och färgglada bajspåsar, det blir lite roligare att plocka bajs då tycker jag.. ;) Sen var vi på Djurkompaniet och köpte en fin pläd till hundburen och lite lördagsgodis.

Filosofering i Göteborg



Examen i valpkurs

Idag hade Molly slutprov på valpkursen och hon var superduktig! Grundskolan är nu avklarad och till hösten börjar hon på högstadiet (vardagslydnadskurs). :)


Här med sin examenpresent, ett smaskigt ben!

Jag ska ligga där!

Jag tittar på ett program på tvn, Molly ligger och sover på den andra soffdelen. När blir det paus går jag upp och ska hämta något i köket. Vad tror ni har hänt när jag kommer tillbaka? Molly har snott min plats!

Sådär gör hon jämt! Hon verkar ha insett att den platsen är ännu bättre för den är ju uppvärmd. I början skrattade jag bara åt det och lät henne ligga på min plats, men nu knör jag faktiskt ner bredvid henne så får hon själv bestämma om hon vill ligga och knö eller lägga sig någon annanstans. ;) Men inte nog med det!

Nu tycker hon också att det är väldigt mysigt att lägga sig på mig ibland, eller helst på mina ben eller fötter. Då känns det alltid som om jag förstör om jag vill byta position så det slutar med att jag ligger stel och stilla som en pinne, obekvämt. :p

Här om dagen låg jag och kollade på tv i soffan, och Molly får för sig att hon också vill ligga där jag ligger. Så hon knör sig in bakom mig! Hon har ju svårare att ligga still än vad jag har också så hon börjar rulla runt och gruffa på kudden och i mitt hår..

Hon må vara en tokflicka men jag gillar henne för det! :)

Långben

Långben bevis 1

Långben bevis 2

Krama kudden och ett snett sött leende

Semester

Vi har varit hemma i Göteborg och lattjat! Där har Molly bland annat fått testa på att åka båt och bada i havet. Vattnet tyckte hon nog smakade lite konstigt, saltvatten, vad är det? :) Att åka båt med henne har gått jättebra, nu har hon nog åkt ca 5-6 gånger. Hon är en väldigt modig och nyfiken liten tjej! Eller liten och liten, jag vägde henne faktiskt igår och nu väger hon något hekto under 7kg!

Hon har börjat visa mer och mer vaktinstinkt. Både jobbigt och gulligt. Vi har några grannhundar som är riktigt skälliga, och vi hör inne i lägenheten när de är ute på promenad för de skäller jättemycket. Molly hör ju ännu bättre än mig och Fredrik så minsta lilla skall från någon hund eller att någon fipplar med sina nycklar i trapphuset, skäller hon. :p Som tur är skäller hon bara lite grann, hon gruffar mest och morrar. Annars är hon en väldigt tyst tjej. :) Hon vill väl bara försvara sin flock och blir nog lagom förvirrad när jag säger åt henne att hon inte får skälla..

Ensamträningen går bra! Vi lämnar henne en liten stund varje dag, och när vi gör et begränsar vi hennes utrymme så det inte blir stressigt för henne att hålla reda på för många rum. Hon får vara i vardagsrummet, hallen och köket. När vi går får hon också en stimuleringsleksak (det är en oförstörbar boll som man kan proppa godis i). Vi gör ingen stor grej av att vi går eller kommer tillbaka. Så hennes oro inte får bekräftelse, att hon ska vara orolig och att det är synd om henne. Hon har varit ensam som längst i en timme nu och när vi kommer hem blir hon glad men inte alldeles till sig.

Koppelträningen har varit svår. Hon drar väldigt mycket och vill fram fort! Jag har försökt att stanna så fort hon drar, visa att hon kommer inte fram om kopplet är spänt. Men när kopplet sedan är slappt drar hon ännu hårdare, nästan tar ett skutt fram. Detta har vi försökt med sen vi princip fick henne, och vi har känt att vi behöver en annan strategi. Valpkursens övningar har inte heller fungerat (att vi ska dra till lite i kopplet och säga sakta varje gång hon drar). I söndags pratade vi dock med ett par på kursen och de gav oss tipset att införskaffa ett extra långt koppel, så att hunden får utrymmet den vill ha. Jag har också läst att det kan vara så att hunden inte tycker att halsbandet är bekvämt och kan därför dra. Vi åkte direkt efter kursen och köpte både halsband och långt koppel, och jag trodde knappt att det var sant när vi satt på! Hon går jättefint nu! Drar nästan ingenting (om hon inte ser något spännande förstås). När hela kopplet är sträckt brukar hon titta bak på mig och kolla att jag är med. :) Så peppar, peppar ta i trä! Jag tror också att det är bra att ha hunden lös så mycket man kan, så hunden får lära sig att ha koll på sin människa. När vi är ute i skogen eller i en stor inhägnad brukar jag gömma mig ibland bakom träd eller liknande, när Molly har stannat och luktat på något lite väl länge. Så hon får lära sig att vara uppmärksam på var jag är. :)

Här tillsammans med taxen Julia. "Lek med mig, lek med miiig!"

Bloopers/Halvcharmiga bilder ;)

Monster!

Galen med Therese!

Om nom nom, ben är smaskens!

Det där med att sova..

Såhär kan man sova...


Eller såhär...

linaochmolly.blogg.se

I den här bloggen får du följa hunden Mollys uppväxt. Molly är en blandning mellan Jack Russel och Tysk Mellanspets.

RSS 2.0